بازسازی مطب
اهمیت بازسازی مطب
خیلی از پزشکان به دلیل داشتن مشغله کاری و فکری به اینکه مطب شان در چه حالتی است توجه نمی کنند و حتی فکر دکوراسیون و بازسازی مطب هم به ذهنشان نمی رسد. بعد از به وجود آمدن مشکلاتی مثل نم زدگی، کهنه شدن رنگ دیوارها و خرابی تأسیسات قدیمی مطب و … سبب می شود مراجعین مطب تمایلی به مراجعه به آنجا نداشته باشند، با کم شدن مریض ها سبب می شود پزشک به فکر بازسازی مطب و تغییر دکوراسیون آن می شوند. نگرانی پزشکان برای انجام بازسازی مطب مدت زمان آن است که این کار انجام شود. برای انجام بازسازی مطب می توانید با مشخص کردن بودجه به شرکتی که خدمات بازسازی را انجام می دهند مراجعه نمایید. اهمیت بازسازی مطب و تغییر در دکوراسیون داخلی از نکات مهمی است که باید به آن توجه زیادی داشت. در بازسازی مطب ابتدا متخصصان به آن محل مراجعه می کنند و با توجه به اینکه چگونه میتوان از آن محیط به طور بهینه استفاده کرد طرحی سه بعدی را طراحی می کنند و در اختیار شما قرار می دهند.
طراحی و دکوراسیون زیبای مطب در چشم یک بیمار اهمیت به سزایی دارد و همچون ویترین کار شما نشان دهنده حرفه ای بودن کار شماست. اهمیت بازسازی مطب و بازسازی پزشکی اینجاست که مشخص می شود. زیبایی و آرامبخش بودن فضای مطب سبب می شود تا مریض احساس آرامش کند درد و رنج بیماری برای آن کمتر می شود.
برای بازسازی ساختمان مطب تیغه های اضافی را حذف می کنند و یا در صورت لزوم تیغه ای را اضافه می کنند، کاشی های قدیمی سرویس بهداشتی را تعویض می کنند و اگر نم زدگی داشته باشد آن را رفع می کنند. دیوار پوش های قدیمی را با استفاده از کاغذ دیواری یا پارچه دیواری های مدرن یا کلاسیک استفاده می کنند. در دکوراسیون مطب نور پردازی اهمیت بسیار زیادی دارد که از نورهای آرامبخش استفاده کنند و زیبایی فضا را بیشتر می کند. در بعضی مواقع لازم است قفسه ها را برای قرار دادن لوازم پزشک در اتاق معاینه طراحی شود.
اصول طراحی داخلی و دکوراسیون مطب از دید مهندسین معماری:
اهمیت بازسازی مطب در طراحی فضاهای کاری به خصوص کلینیک ها و مطب ها این نکته را باید در نظر بگیرید که روزانه قرار است افراد زیادی حضور داشته باشند که بدون شک از وضعیت جسمانی خوبی برخوردار نیستند. کسانی که برای بار اول پا به کلینیک پزشکی یا مطب دکتر می گذارند، با احساسات مختلفی مثل استرس، اضطراب و حتی ترس روبرو می شوند. به طور قطع چنین شرایطی برای پزشک متخصص که انتظار دارد بیماران هنگام معاینه آرام و خونسرد باشند، ایده آل نیست.
هر چه دکوراسیون مطب گرم، صمیمی و دوستانه تر باشد، نه تنها بر آرامش و اعتماد مراجعه کنندگان تاثیر مثبت تری دارد بلکه بعنوان نشانه ای از احترام به آنان ناخودآگاه حس مبتنی بر خدمات درمانی بهتر در این مطب را در آنها ایجاد می کند و اهمیت بازسازی مطب بیشتر نمایان میشود.
رنگ های مناسب برای طراحی دکوراسیون مطب کدامند؟
رنگ بژ : بیمار نباید حس کند در اتاقی خفه و دلگیر قرار گرفته است:
رنگ های خنثی مانند بژ، وقتی با رنگ های آرامش بخش دیگر ترکیب شود، محیط را خوشایند و دوست داشتنی می سازند. این سری از رنگ های روشن همچنین باعث بازتاب نور و دلبازتر نشان دادن اتاق می شوند. قهوه ای، یک رنگ متمم عالی و مطیع، اگر با رنگ روشن تری ترکیب شود، می تواند ظاهری مدرن ایجاد کند، که این روزها برای خیلی ها جذاب است.
رنگ آبی و سبز: تماشای آسمان آبی در سقف یا دریای بی کران هردوی آن ها انتخاب های آرامش بخش در کلینیک هستند. آبی روشن اگر بعنوان رنگ پایه اتاق انتخاب شود می تواند تأثیر آرامبخشی بر روی بیمار داشته باشد چرا که باعث کاهش فشار خون، جریان قلب و تنفس می گردد. از سویی آبی تیره تأثیرات بالعکس دارد و باعث بازگردانی حس ناراحتی ها و غم می شود. البته رنگ های بسیار دیگری همچون رنگ سبز هم انتخاب خوبی می تواند باشد.
بد نیست از ترکیب کردن رنگهای مختلف استفاده کنید اما پالت رنگی باید در یک سطح منطقی محدود شود تا سبب سردرگمی بیماران نشود. توجه کنید که یکی از رنگها را باید به عنوان رنگ غالب انتخاب کنید تا دیگر رنگ های مکمل، در مرکز توجه نباشند.