نکات کلیدی برای شروع بازسازی
بعد از دریافت مجوزهای لازم برای آغاز تعمیرات، باید به دنبال مجری انجام کار باشید. در حال حاضر تعداد قابل توجهی از شرکتهای مهندسی فعال در بخش بازسازی و نوسازی در شهرها و کلانشهرها وجود دارد که شما میتوانید با اعتماد به آنها خانه خود را نونوار کنید. برای عقد قرارداد بین اشخاص حقیقی و یا حقوقی در بحث بازسازی نیز باید به چند نکته اساسی توجه کنید. مهمترین نکته این است که هیچ وقت قرارداد یا موافقتنامه بازسازی را سر سری نخوانید و اگر از محتویات این برگه آگاهی ندارید از یک مشاور خبره کمک بگیرید.
همچنین توصیه میکنیم که بدون قراردادهای کتبی، هیچ کاری را شروع نکنید. در این برگه باید تمام موارد از جمله سهم مجری، سهم پیمانکار از تهیه مصالح مورد نیاز، مدت زمان اجرای پروژه، دریافت مجوزهای مرتبط، استفاده یا عدم استفاده صحیح از مصالح، اجرای صحیح کار و… لحاظ شود. توصیه دیگر این است که حتماً برای بازسازی به دنبال شخصی باشید که ضمانت کار به شما ارائه دهد. تا حد امکان در خرید مصالح با پیمانکار همراه شوید تا از کیفیت و دقت او اطمینان حاصل کنید.
یکی از روشهای مهم دیگر در بازسازی ساختمان میتوان به بخش طراحی اشاره کرد. مواردی باید در این نوع بازسازی رعایت شود که در ادامه برای شما شرح میدهیم:
- مقاوم سازی و محکم کردن یک ساختمان.
- سوار کردن المانهایی که جدا شده است.
- سفت کاری بخشهایی از ساختمان که ترک پیدا کرده است.
- نوسازی نمای یک ساختمانی که نیاز به بازسازی دارد.
- بخشهایی از ساختمان که از بین رفته است به صورت کامل نوسازی و بازسازی شود تا روند عادی حیات خود را ادامه دهد.
- تغییرات در نوع مصالح استفاده شده در بازسازی یا نو سازی بنای جدید.
قواعد بازسازی ساختمان چیست؟
جهت بازسازی ساختمان خود باید یک سری قواعد و قوانین را کاملاً مطالعه کرده و سرلوحه خود قرار دهید. در ادامه برخی اصطلاحات را برای شما به صورت اختصاری توضیح خواهیم داد.
- ابتدا باید از ملک مورد نظر بازدید کرده تا بتوانید تصمیم به بازسازی ساختمان کنید.
- هنگام بازدید از ملک مورد نظر متوجه خواهید شد که چه قسمتهایی از ساختمان نیاز به بازسازی دارد.
- شما در این مرحله نقش یک پیمانکار را اجرا میکنید که تمامی اوامر کارفرما را برای طراحی اصول داخلی و خارجی اجرا میکنید. مراحلی که باید در بازسازی ساختمان انجام دهید به شرح زیر است:
- درک و پی بردن به نظر کارفرما و همچنین ارائه یک طرح پیشنهادی توسط طراح تیم شما جهت بازسازی ساختمانی که به شما سپرده شده است و بازسازی نمای ساختمان موردنظر متناسب با درخواستهای کارفرما
- به توافق رسیدن در رابطه با طرح مورد نظر، سپس انجام هماهنگیهای لازم با کارفرما جهت ارائه برنامه زمانبندی انجام بازسازی توسط پیمانکار به کارفرما و در نهایت دریافت یک مبلغ به عنوان پیش پرداخت جهت شروع فرآیند بازسازی
- در صورتی که نیاز به ایجاد تغییر در نمای ساختمان دارید باید نمای ساختمان را تخریب کنید. به دلیل تخریبی که ایجاد میشود باید بخشهایی را که مخصوص رفت و آمد مردم است یک حفاظ بزنید تا عابرین پیاده، ماشینهای پارک شده، کارگران در حال کار و ماشینهای عبوری دچار آسیب نشوند.
- شروع به برچیدن شیرآلات و کابینت و وسایل ساختمان و قطع گاز محل بازسازی از فلکه اصلی توسط کارگران ماهر
- شروع به تخریب دیوارها و کف ساختمان و سرویسهای بهداشتی ( در صورت وجود دیوار باربر نیاز به پیمانکار و مهندس عمران باتجربه ضروری است)
- تعویض لوله کشی آب سرد و گرم مصرفی و برق کشی مجدد نسبت به نقشه جدید
- اجرای سیم کشی برق طبق نقشههای جدید
- اجرای سیمانکاری و ایزولاسیون پس از خشک شدن سیمانکاری سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه
- تعویض درب و چارچوب و نصب چهارچوب دربها و کمد دیواری و پنجره جدید و نصب شیشه پنجرهها
- اجرای رابیتسبندی برای سقف جدید و گچ کاری (نورپردازی ) یا اجرای کناف
- اجرای کفسازی و کاشیکاری و سرامیک کاری ساختمان و نصب پله و نماسازی ساختمان
- اجرای نقاشی ساختمان
- نصب کابینت آشپزخانه و سقف کاذب حمام و دستشویی
- نصب کلید و پریزهای ساختمان و تزئینات نورپردازی
- اجرای کاغذ دیواری و پارکت ، سرامیک بین کابینتی و سنگ آنتیک
- نصب دربهای داخلی ساختمان
- نصب شیرآلات و سینک و کاسه روشویی
- نصب دربهای داخلی ساختمان
- نظافت کلی ساختمان توسط کارفرما و در صورت توافق اولیه با پیمانکار
- پس از مراحل فوق ساختمان از نظر کم و کسری چک خواهد شد و مواردی را که مثل کلید و پریز و وسایلی که فراموش شدهاند یا در حین اجرا دچار صدمه دیدهاند رفع اشکال خواهند شد و کار بهصورت دقیق تحویل کارفرما میشود.