نم ساختمان؛ دلایل وجود نم و روش های رفع نم و رطوبت ساختمان

/, طراح داخلی ساختمان, طراحی دکوراسیون, نوسازی ساختمان/نم ساختمان؛ دلایل وجود نم و روش های رفع نم و رطوبت ساختمان

نم ساختمان؛ دلایل وجود نم و روش های رفع نم و رطوبت ساختمان

وجود نم ساختمان در خانه و یا محل کار بدون دلیل نیست و همانطور که می دانید بوی نم سبب آزار و اذیت تمامی افراد خواهد شد. در نتیجه آنچه که اهمیت دارد، تشخیص و شناسایی علت آن و اقدام برای رفع آن است.

در این صفحه به دلایل عمده وجود رطوبت و نم ساختمان و همچنین روش های مناسب و ایمن برای رفع آن ها می پردازیم.

چرا باید رطوبت و نم ساختمان را از بین ببریم؟

همانطور که دیده اید رطوبت موجود بر روی دیوار و سقف خانه جلوه بسیار نامطلوبی را برای همگان ایجاد می کند و گاهی آنقدر شدت نم ساختمان زیاد است که سبب ریختن گچ ها خواهد شد که پی این شرایط حتی آجر ها نیز مشخص می شوند.

پس در نظر داشته باشید که این اتفاق را دست کم نگیرید و هر چه سریع تر جهت رفع نم ساختمان اقدامات ترمیمی انجام دهید.

دلایل وجود نم ساختمان و چگونگی رفع آن ها:

وجود لوله های فرسوده:

یکی از دلایل اصلی نم مخصوصأ در امارت­های قدیمی وجود لوله ­های فرسوده و پوسیده آن­هاست که نقش مهمی در تولید نم دارند. برای تعمیر لوله­ ها باید با تعمیرکاران حرفه­ ای در ارتباط باشید تا بدون وقت کشی و تخریب به رفع نم ساختمان بپردازند.

شایان ذکر است که در خانه ­های قدیمی ساز تنها تعویض لوله های خراب شده به رفع نم دیوار کمک نخواهد کرد و در صورتی که بخواهید در دراز مدت دوباره به مشکل نخورید نیاز به نوسازی لوله کشی است که توسط تکنیسین لوله کش این موضوع به راحتی حل خواهد شد.

آسیب دیدگی ایزوگام پشت بام:

آسیب به ایزوگام پشت بام یکی از دلایل رطوبت و نم سقف ساختمان است. از آنجا که پشت بام سطحی است که در معرض تغییرات دمایی و هوایی بیرون از ساختمان قرار دارد، سقف ساختمان بیشتر احتمال مواجه شدن با نم را دارد.

پشت بام ها همچنین از موزائیک و سنگ نیز ساخته شده­ اند و که اگر به خوبی کار نصب آن ها انجام نشده باشد بر اثر شرایط آب و هوایی آسیب هایی به آن ها وارد می شود که آب می تواند از بین درزها نفوذ کند و باعث نم سقف خانه گردد.

پس دقت داشته باشید که در نصب کفپوش به نصاب حرفه ای مراجعه کنید.

وجود ترک در لوله ها سبب نم ساختمان می شود:

دلیل دیگر نشتی آب در دیواره­ های ساختمان می­تواند ناشی از ترک لوله ها باشد. لوله فاضلاب و آب در فصل های سرد به دلیل پایین بودن درجه هوا، با وارد شدن آب گرم یا داغ درون آن ها ترکیده می شوند و اگر عمر لوله ها بالا باشد این آسیب پذیری تشدید می گردد.

ترکیدگی لوله نقش خیلی مهمی در ایجاد نم ساختمان دارد و حتی ممکن است به آپارتمان ها و خانه های مجاور نیز آسیب برساند.

در صورت مشاهده نشتی آب حتما با افراد متخصص لوله کشی ساختمان هماهنگ کنید زیرا آنها با استفاده از دستگاه نشت یاب محل ترکیدگی لوله را مشخص می­نمایند و به راحتی می­توانند این مشکل را حل کنند.

شاید نشتی آب به مقدار کمی باشد و نیاز به ترمیم نداشته باشد اما این نکته را در نظر داشته باشید که این مشکل در دراز مدت می­تواند مشکلات بیشتر و هزینه­ های زیادتری را برای شما ایجاد نماید. بنابراین در صورت مشاهده هرچه سریعتر جهت رفع آن اقدام نمایید.

نشتی لوله فاضلاب:

یکی دیگر از دلایل اصلی وجود نم در ساختمان می­تواند نشتی لوله فاضلاب باشد. اگر متوجه بوی بد نم ساختمان شدید به نشتی لوله فاضلاب توجه کنید و این موضوع بیشتر به دلیل پوسیدگی لوله ­های فاضلاب اتفاق می­افتد.

نم ساختمان بر اثر گرفتگی لوله فاضلاب:

علاوه بر پوسیده شدن، گرفتگی لوله می­تواند دردسر ساز شود. در این مورد به دلیل انداختن اجسام داخل لوله و یا کوچک انتخاب کردن لوله ها نسبت به تعداد اعضای ساختمان؛ آب از کناره های لوله و یا از درز بین اتصالات با فشار زیادی که به لوله وارد می شود بیرون می زند.

دو نشانه ای که می تواند عامل گرفتگی لوله فاضلاب باشد عبارتند از:

بوی بد نم ولی نه به صورت شدید

افزایش رطوبت و نم ساختمان وقتی از آب استفاده می شود.

راهکار: بهتر است اگر لوله کشی خانه قدمت زیادی ندارد و نوساز است ابتدا با فنر و یا مایع باز کننده لوله سعی کنید تا گرفتگی را برطرف کنید.

نصب و لوله کشی نامناسب هنگام ساخت ساختمان

هنگام نصب تأسیسات و لوله کشی ساختمان و عایق کاری ممکن است این تجهیزات به درستی و با رعایت اصول وصل نشده باشند.

این مشکل بیشتر در ساختمان­ هایی که تازه تأسیس هستند به چشم می­خورد زیرا اگر سیستم لوله کشی و تخلیه فاضلاب سرویس بهداشتی، حمام، روشویی، لباسشویی، ظرفشویی و … به خوبی کار نشده باشند باعث ایجاد نشتی و مشکل در اجزای مختلف ساختمان خواهند شد.

همچنین وجود اشکال و خرابی هنگام عایق بندی کف و سقف توالت، حمام و آشپزخانه باعث ایجاد نشتی و رطوبت ساختمان خواهد شد و سبب آسیب به گچکاری دیوار و سقف ها نیز می گردد..

در پایان:

در این صفحه از خدمات ساختمان سایت نکت به موارد مختلفی که باعث وجود رطوبت و نم ساختمان می­شوند پرداختیم؛ که در واقع اشکال در تأسیسات، لوله کشی ساختمان و عایق کاری آن و اجرای غیر اصولی آنها با گذشت زمان مشکلات زیادی را بوجود خواهد آورد.

بنابراین قبل از هر اقدامی جهت رفع نم ساختمان بهتر است از متخصصین این زمینه مشاوره بگیرید تا به درستی مراحل نصب را انجام دهند و علت اصلی و محل نشتی را با استفاده از دستگاه­ های مجهز شناسایی و رفع کنند.

About the Author:

Leave A Comment