ام دی اف چیست ؟
ام دی اف یک ماده مرکب چوبی دارای ضخامتیاز 3 تا 40 میلیمتر است که از چوبهای نرم مثل درخت کاج تهیه می شود . اساس ترکیب ام دی اف ، چوب و رزین میباشد که تحت فشار و حرارت قرار گرفته و با افزایش استحکام، مقاومت دربرابر آتش و نفوذ ناپذیری، خواص بهتری نسبت به چوب نرم خواهد داشت. همچنین قابلیت ماشین کاری بالایی نیز دارد کهقبل از این تنها چوبهای سخت قابلیتکارهای مکانیکی و ماشین کاری را دارا بودند. معمولا ام دی اف را پساز تولید روکش می کنند.
انواع ام دی اف در شکلهای متفاوت در کابینتسازی:
-
کابینت ام دی اف ساده (Simple MDF Cabinet)
-
کابینت ام دی اف هایگلاس (High Gloss MDF)
-
کابینت ام دی اف پیویسی (PVC MDF Cabinet)
-
کابینت ام دی اف با روکش چوب (Wooden MDF Cabinet)
مزایای کابینت های ام دی اف (MDF)
ام دی اف ها هزینه پایینی دارند
یکی از برجسته ترین مزایای کابینت ام دی اف (MDF) قیمت آن می باشد. از آنجایی که ام دی اف (MDF) از فیبرهای چوبی، موم و رزین ساخته شده است، ارزان تر از کابینت های تمام چوب، استیل زنگ نزن و سایر جنس های کابینت هستند. بنابراین اگر می خواهید کابینت های آشپزخانه تان را با هزینه مناسبی نو نوار کنید، کابینت های ام دی اف گزینه ایده آلی می باشند.
ام دی اف ها به راحتی تمیز می شوند
از آنجایی که سطح کابینت های ام دی اف (MDF) از لایه نازک وینیل تشکیل شده است، به راحتی تمیز می شوند. بیشتر لکه ها را می توانید با اسفنج یا یک تکه پارچه نرم و آب پاک کنید. برای لکه های مقاوم تر، می توانید به اسفنج تان کمی شوینده خانگی غیر ساینده اضافه کنید. با وجود این، از به کار بردن شوینده های قوی که حاوی مواد نفتی، الکلی یا استون هستند، خودداری کنید زیرا ممکن است به سطح کابینت آشپزخانه آسیب برسانند. پس از پاک کردن لکه، کابینت را با دستمال کاغذی خشک نمایید تا از آسیب های ناشی از رطوبت جلو گیری شود.

ام دی اف ها بد شکل و دچار انحراف نمی شوند
برخلاف کابینت چوبی، کابینت ام دی اف مستعد تاب برداشتن و انحراف نمیباشد. در کابینت هاییکه تاب برمیدارند، درب کابینت بهخوبی بستهنمیشود، طبقهها نامتقارن شده و حتی شاید ظاهری غیر جذاب و نامتقارن پیدا کنند. اگر کابینت چوبی درمحیط بسیار مرطوب استفادهشوند، احتمالدارد کهاین مشکل پیشبیاید. کابینت ام دی اف جایگزین ایده آلی برای آب و هوا و یا فضای بسیار مرطوب هستند زیرا دیگر لزومی ندارد که نگران بدشکل شدن یا آسیب ناشی از رطوبت باشید.
معایب کابینت های ام دی اف (MDF)
بزرگترین عیب کابینت ام دی اف
بزرگترین عیب کابینت ام دی اف مقاومت پایین ورق های ام دی اف (MDF) در برابر رطوبت می باشد. گرچه لایه «ملامینه» که پوشش ام دی اف است ضد آب محسوب می شود اما در صورت آسیب دیدن، آب به آن نفوذ می کند. از طرفی در محل های برشِ ورق های ام دی اف و یا محل های برشِ نوار شده، پتانسیل نفوذ آب وجود داره و با نفوذ آب به مغزی ورق، ام دی اف آب رو جذب می کند و متورم و به تدریج غیر قابل استفاده می شود.
مهمترین و چالشزا ترین بخش کابینت (MDF) در جذب رطوبت، بخش های اطراف سینکِ ظرفشویی ها است.
خراشیدگی کابینت ام دی اف
درحالیکه کابینت ام دی اف درشرایط عادیاز دوام مناسبی برخوردارد می باشد، کافیست دچار خراشیدگی یا تورفتگی شود تاتمام کابینت درمعرض آسیببیشتر قرار گیرد، زیرا آسیب پذیرترین بخش کابینت ام دی اف ، آنبخشی است کهدر معرض دید قرار میگیرد. تعمیرات کابینت ام دی اف معمول نیست، بنابراین بسیار مهم است که حواستان باشد دچار کوچکترین شکاف یا ضربه ای نشوند. با اینوجود، برخیاز آسیبها معمولا اجتنابناپذیرند و درنتیجه کابینت ام دی اف درمقایسه با کابینت چوبی، کابینت فلزی و سایر انواع کابینت های آشپزخانه درمدت زمانکوتاهتری نیاز به تعویض پیدا می کند.

حساسیت کابینت ام دی اف به گرما
کابینت ام دی اف آشپزخانه بسیار بهحرارت و گرما حساسمیباشد. اگر کابینت ام دی اف رادر مجاورت اجاق گاز قرار دهید، ممکناست حباب، برجستگیو یا پوسته پوسته شدنرا در آنها مشاهده کنید زیرا بهسطح وینیل آسیب میرسد. همچنین، کابینت ام دی اف رنگ شدهاگر در مجاورت منبع گرما نصب شوند ممکناست کمیرنگ پریده گردد و یا هالهای زرد نه چندان زیبایی را بهخود بگیرد.
حساس کابینت ام دی اف به حرارت
کابینت های ام دی اف (MDF) بسیار به حرارت و گرما حساس هستند. اگر کابینت های ام دی اف را در مجاورت اجاق گاز قرار دهید، ممکن است حباب، برجستگی و یا پوسته پوسته شدن را در آنها مشاهده کنید زیرا به سطح وینیل آسیب می رسد. همچنین، کابینت های ام دی اف رنگ شده اگر در مجاورت منبع گرما نصب شوند ممکن است کمی رنگ پریده گردد و یا هاله ی زرد نه چندان زیبایی را به خود بگیرد.

راهکار مقابله با بزرگترین عیب کابینت ام دی اف
یونیت PVC برای بخش سینک
برای بخش های اطراف سینک ظرفشویی کابینت که آسیب پذیرترین قسمت هستند پیشنهاد می شود یونیت (چهارچوب کابینت) و حتی ورق پشت یونیت که معمولا از ورق ام دی اف 3 میلیمتری هست، از جنس MDF کار نشود. بهتر است از پی وی سی (PVC). پی وی سی (PVC) کاملاً ضد آبه می باشد استفاده شود که در این صورت مشکل این قسمت حل خواهد شد.
آب بندی اتصالات برش خورده
در مورد جذب آب در بخش های برش خورده ی ورق های ام دی اف توصیه می شود در آب بندی این قسمت ها دقت کافی صورت بگیرد: اولاً پس از برش، قسمت برش خورده با چسب های آکواریومِ با کیفیت پوشش داده شود و ثانیاً در هنگام نصب ورق ها برای ساخت کابینت، اجزا در این قسمت ها با دقت آب بندی شوند (با چسب های مرغوب).
آب بندی درز صفحه
در مورد درز بین صفحات روی کابینت، استفاده از ابزاری به نام تی (T) به همراه آب بندی و چسب کاری خوب در این قسمت یک راه حل مناسبه. یک راه دیگه هم برای جلوگیری از آسیب به کابینت از طریق صفحه کابینت هست و اون استفاده از متریال های کاملا نفوذناپذیر مانند «کورین» به عنوان صفحه کابینت است که البته نیاز به هزینه زیادی دارد .
Leave A Comment