نورپردازی ساختمان

//نورپردازی ساختمان

نورپردازی ساختمان

ویژگی بافت، رنگ و جنس نمای داخلی و خارجی ساختمان می تواند با کمک نورپردازی ساختمان جلوه بسیار زیباتری مخصوصا در هنگام تاریکی و شب به خود بگیرد. در حال حاضر معماران در قسمت بازسازی ساختمان به نور پردازی اهمیت ویژه ای می دهند.

نورپردازی ساختمان

نور پردازی ساختمان به مجموعه ابزار و فعالیت هایی گفته می شود که در نمای خارجی و داخلی ساختمان به کار برده می شود تا فضای ساختمان را دچار درخشش در هنگام تاریکی کند. نورپردازی ساختمان در داخل ساختمان با نمای خارجی ساختمان تفاوت های اساسی دارد که در ادامه این مقاله هر کدام را به طور جداگانه توضیح خواهیم داد.

نورپردازی فضای داخلی ساختمان

نورپردازی، سبب بهتر دیده شدن کار خواهد شد و زیبایی طراحی را دو چندان می کند. استفاده از نورهای مخفی، در طراحی داخلی آپارتمان‌ها امروزه بسیار رایج است. ‌‌نورپردازی داخلی ساختمان یکی از مهمترین نکاتی است که در طراحی داخلی منازل و خانه‌های مسکونی باید به آن دقت نمود. نور پردازی باید هدفمند انتخاب شود وسبب زیباتر شدن فضای ساختمان بشود.

نورپردازی فضای داخلی ساختمان با استفاده از نور طبیعی

بعد از اختراع لامپ پس از تاریکی هوا، این ابزار جای خود را به روش های قدیمی برای روشن سازی خانه داده بود. اما امروزه در بحث دکوراسیون و بازسازی ساختمان با استفاده از ابزارهایی بدون به کاربردن حتی یک چراغ می توان به نورپردازی ساختمان در فضای داخلی کمک زیادی کرد که می تواند برای کاهش مصرف انرژی هم نتایج خوبی داشته باشد.

نورپردازی فضای داخلی ساختمان با نور

نورپردازی فضای داخلی ساختمان

در و پنجره های بزرگ شیشه ای

با استفاده از در و پنجره های بزرگ می توان نور طبیعی را به خانه دعوت کرد. علاوه بر اینکه استفاده از در و پنجره های بزرگ مزیت های دیگری چون ترکیب فضای داخلی، خارجی و در نتیجه ایجاد نمای بسیار زیبا دارد. امروزه در دکوراسیون های جدید اکثر طراحان از در و پنجره های بزرگ استفاده می کنند.

پرده های حریر و نازک

برای استفاده هرچه بیشتر از نور طبیعی با هر اندازه پنجره بهتر است که از پرده هایی استفاده کنید که نور بیشتری را از خود عبور می دهند. پرده هایی مانند حریر، روشن و نازک یا پرده های کرکره ای که نور زیادی را از خود عبور می دهند انتخاب های بسیار خوبی هستند.

نورپردازی فضای داخلی ساختمان با استفاده از نور مخفی

در طراحی نور پردازی ساختمان استفاده از نور مخفی چون داخل سقف کاذب یا دیوار پوش کاذب از لحاظ زیبایی بسیار چشمگیر خواهد شد. معمولا این نورپردازی الگو های هندسی دارند و از ترکیب چند رنگ مختلف یا یک رنگ غیر معمول استفاده می شود تا فضای چشم گیر تری ایجاد شود. البته انتخاب رنگ نور بسته به سلیقه و نوع نیاز فضای داخلی ساختمان همچنین دکوراسیون متفاوت است.

نورپردازی فضای داخلی ساختمان با استفاده از نور نقطه ای

برای روشن کردن فضاهایی مانند فضای صندلی انفرادی برای مطالعه و یا نشان دادن یک تابلو بر روی دیوار از نورهای جداگانه استفاده می  کنیم. دیوارکوب ها با بازوی چرخشی نور انعطاف پذیر وکاربردی برای تابلوها می باشند.

برای روشن کردن فضای مطالعه می توانیم از چراغ مطالعه در مجاورت صندلی بهره ببریم اما باید به این نکته توجه کرد که نور کافی برای مطالعه در این محیط وجود داشته باشد. نورهای کف در کنار دیوار برای نمایش دادن بافت دیوار ایده جالبی می باشد که می توان از آن در اتاق های نشیمن هم استفاده کرد.

نور پردازی فضای خارجی ساختمان

برای هیجان انگیز و زیباتر کردن طراحی و نمایش بافت به کار رفته در نمای خارجی ساختمان از نورپردازی  استفاده می کنیم.

در این این بخش از نورپردازی ساختمان می توان نقاط مشخصی از فضای بیرونی ساختمان یا به طور یکدست تمامی ساختمان را نورپردازی کرد. اما قبل از پرداختن به نورپردازی ساختمان باید دقت داشته باشید که خطوط عمودی یا افقی ساختمان برای شما مهم تر است تا براساس آن نور پردازی خود را آغاز کنید.

نور پردازی فضای ساختمان

نور پردازی ساختمان

نور پردازی در شب

نورپردازی یک ساختمان در شب مسئله مهمی می باشد زیرا یک ساختمان بسیار معمولی با نورپردازی اصولی میتواند به یک جاذبه توریستی و وهم انگیز در طول شب تبدیل شود.نحوه هدایت نور نیز در طراحی نورپردازی ساختمان بسیار مهم است.

کاهش مصرف انرژی

از نکات قابل توجه دیگر نیز مصرف انرژی در انتخاب نور است زیرا که اکثرا با افزایش انرژی روبه رو خواهیم بود اما با انتخاب به جا و اصولی می توان بیشتر به کاهش مصرف انرژی کمک کرد. یکی از راه های کاهش مصرف انرژی انتخاب بخشی از ساختمان برای نور پردازی به جای انتخاب نور پردازی یکدست است. راه حل دیگر استفاده از لامپ های کم مصرف تر است.

نورپردازی با روشنایی کف زمین

روشنایی کف زمین

روشنایی کف زمین

یکی دیگر از راه های روشن سازی فضای خارجی ساختمان استفاده از لامپ هایی زیر و پایین ساختمان اسنت که در این روش نور به بالا هدایت می شود و ساختمان را بلندتر نشان خواهد داد. بعضی مواقع این لامپ ها روی زمین، چمن و یا زیر پله ها نصب می شود که راه ورودی ساختمان را هم نشان می دهد.

By |2019-12-24T06:46:18-01:00دسامبر 24th, 2019|طراحی دکوراسیون|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment