ایجاد تغییرات در ساختمان یکی از کاربردهای رایج اجرای کاشت میلگرد و آرماتور می باشد که امروزه کاشت میلگرد و آرماتور نیز یکی از راه های رایج جهت تقویت سازه های بتنی می باشد.
تقویت و مقاوم سازی با کاشت میلگرد و آرماتور نیازمند دانش بالا ، نیروی متخصص و همچنین مصالح با کیفیت است. می بایست توجه داشت که طریقه اجرای کاشت میلگرد به نحوی باشد تا همواره مقاومت کششی نسبت به مقاومت کششی میلگرد مقدار بیشتری باشد و با بکارگیری چسب های با کیفیت به اتصال هرچه بیشتر میلگرد به بتن کمک نماید.
از دیگر کاربردهای کاشت میلگرد و آرماتور می توان به امکان اتصال بتن جدید به بتن قدیم ، اتصال اجزا و سازه های فولادی (فلزی) به اجزای بتنی اشاره نمود.
مقاوم سازی
روش اجرای کاشت میلگرد و آرماتور در مقاوم سازی ساختمان
- کاشت میلگرد و آرماتور با مواد پایه سیمانی در مقاوم سازی ساختمان با استفاده از کاشت میلگرد
- کاشت میلگرد و آرماتور با چسب کاشت اپوکسی و یا چسب شیمیایی در مقاوم سازی ساختمان با استفاده از کاشت میلگرد
- کاشت میلگرد و آرماتور با مهار مکانیکی در مقاوم سازی ساختمان با استفاده از کاشت میلگرد
مقاوم سازی با کاشت میلگرد
کاشت میلگرد و آرماتور با مواد پایه سیمانی
روش کاشت میلگرد و آرماتور با استفاده از مواد پایه سیمانی در مواردی استفاده می شود که نیازی به مقاومت کششی بالایی در میلگردها و همچنین آرماتور های کاشته شده نمی باشد.
کاشت میلگرد و آرماتور با مواد پایه سیمانی در اجرای ریشه های ستون و یا دیواربرشی ، تغییر ستون یا اجرای ستون در محلی غیر از محل معین شده در نقشه ، رفع نواقص اجرایی ، بازسازی ساختمان قدیمی و نهایتا مقاوم سازی ساختمان به کار می رود. در کشت میلگرد و آرماتور جهت دریافت حصول مقاومت کششی بیشتر می توان از میلگردهای آج دار نیز استفاده نمود. طریقه اجرای کاشت میلگرد با مواد پایه سیمانی بدین گونه است که به کمک دستگاه مغزه گیر سوراخی با قطر حدودا 5 میلی متر بیشتر از قطر میلگرد و طول مورد نظر درون بتن ایجاد می گردد.
پس از ایجاد حفره برای اجرای کاشت میلگرد و آرماتور در بتن دو سوم فضای حفره با ملات روان پر می شود ، سپس آرماتور و یا میلگرد به کمک جک هیدرولیک و با فشار به درون حفره وارد خواهد شد. سپس برای رسیدن ملات به مقاومت لازم در مدت مشخص وارد مرحله عمل آوری می شویم.
کاشت میلگرد و آرماتور با مواد پایه سیمانی
کاشت میلگرد و آرماتور با مواد اپوکسی
مواد اپوکسی مخصوص کاشت میلگرد و آرماتور همان چسب های کاشت میلگرد می باشند که دارای قدرت فراوان و همچنین چسبندگی فوق العاده بالایی هستند. ولی اقتصادی بودن روش کاشت میلگرد با مواد اپوکسی را نخواهند داشت.
به علت میزان پسبندگی زیاد ، چسب های کاشت میلگرد قطر و طول حفره های ایجاد شده می بایست کمتر از مقدار آن ها در روش کاست میلگرد با مواد پایه سیمانی باشد. به همین علت عملیات کاشت میلگرد یا آرماتور در این روش آسان تر خواهد بود. از مزیت های بالای این چسب ها می توان به چسبندگی بالای آن ها به سطوح بتنی و همچنین فولادی اشاره نمود.
مراحل کاشت میلگرد در مقاوم سازی ساختمان با کاشت میلگرد
1- عملیات محاسبه اندازه حفرات ایجاد شده جهت نصب آرماتور یا میلگرد
2- ایجاد حفره به وسیله تجهیزات مخصوص
3- آماده سازی سطوح و همچنین از بین بردن آلودگی های برگرفته از حفاری
4- آماده سازی و ترکیب چسب مخصوص کاشت میلگرد و آرماتور
5- پر نمودن دو سوم از فضای حفره با ابزار مخصوص کاشت میلگرد و آرماتور
6- نصب رول بولت درون حفره کاشت بولت و همچنین میلگرد
7- از بین بردن مواد اضافی ناشی از ایجاد حفر با ابزار مخصوص
8- زمان عمل آوری که بر طبق درجه حرارت محیط معین می گردد
انواع شیوه های نصب کاشت میلگرد در مقاوم سازی ساختمان
بر طبق نوع چسب کاشت میلگرد و آرماتور طریقه اجرا و کاربرد آن ها متفاوت خواهد بود.
عموما چسب های کاشت شیمیایی بولت همان چسب کاشت شیمیایی آرماتور به صورت دو جزیی و یا سه جزیی وجود دارند.
خیلی از چسب های کاشت شیمیایی آرماتور نیز می باشند که در نوع کارتریجی هستند. طریقه استفاده و کاربرد این چسب های کاشت میلگرد یا آرماتور به این صورت است که بعد از ایجاد یک حفره و پاکسازی آن با تجهیزات مخصوص ، حفره ایجاد شده با چسب کاشت میلگرد یا رزین مخصوص پر خواهد شد.
چسب های کاشت میلگرد معمولا دو جزیی یا سه جزیی می باشند که در زمان تزریق به درون حفره با یکدیگر مخلوط می شوند.
میلگرد بعد از ایجاد حفره و پر نمودن آن با ملات با حرکت پیچشی درون حفر وارد می گردد. نوع دیگر از نصب میلگرد با استفاده از چسب های کپسول شیشه ای کاشت میلگرد است.
این کپسول ها در حفره ایجاد شده جهت کاشت میلگرد قرار داده می شود ، سپس میلگرد به درون حفره وارد می شود که باعث باز شدن کپسول و همچنین ترکیب مواد درون آن خواهد شد.
کاشت میلگرد و آرماتور از طریق مهار مکانیکی
در کاشت آرماتور به شیوه مهار مکانیکی همانند دو روش قبل در ابتدا می بایست حفره ای به وجود آید که قطر آن حدودا 2 میلی متر بیشتر از قطر آرماتور یا میلگرد به کار رفته باشد. پس از ایجاد حفره ، آرماتور یا میلگرد با مهار مکانیکی درون حفره مستقر خواهد شد.
در این شیوه از کاشت میلگرد یا آرماتور طول مهار بسیار کوتاه می باشد. کاشت میلگرد یا آرماتور به روش مهار مکانیکی جز شیوه های پر طرفدار کاشت میلگرد یا آرماتور می باشد. ضمنا نیروی برشی و کششی آرماتور یا میلگرد به وسیله قطر و مقاومت میلگرد تامین می گردد.
Leave A Comment