هر ساختمانی بعد از مدتی نمای ظاهری خود را از دست خواهد داد که همین موضوع بدون شک شما را به فکر بازسازی ساختمانتان خواهد انداخت که هزینه بازسازی ساختمان را نیز باید در نظر داشته باشید.
گاهی نیز فرسودگی بیش از اندازه یک ساختمان ، افراد را به فکر بازسازی ساختمان های قدیمی می اندازد. که اگر این کار انجام نشود خطرات و همچنین آسیب هایی به دنبال این فرسودگی ها افراد ساکن در آن جا را تهدید می نماید.
در سرتاسر دنیا مفهومی به نام بازسازی ساختمان رواج دارد که این مفهوم در کشور ما برگرفته از آداب و رسوم و در کشور های دیگر بر اساس یک سری از ملزومات انجام می گردد. این ملزومات در کشور ما نیز بازسازی ساختمان را به امری حیاتی تبدیل نموده است.
رفع فرسودگی های منازل قدیمی و همچنین تغییر ظاهر آپارتمان ها افراد را مجاب به بازسازی می نماید.
هزینه بازسازی منازل قدیمی یا یک آپارتمان خیلی کمتر از خرید یک ساختمان جدید خواهد بود که با انجام این کار چندین سال خیال شما از بابت فرسودگی منزل تان آسوده می شود.
امروزه با بالا رفتن میزان ساخت و ساز در داخل کشور و کوتاه بودن عمر ساختمان ها، بازسازی و تعمیرات آن ها به امری مهم تبدیل شده است.
عمر 30 تا 50 ساله ساختمان ها در ایران به سرعت باعث تغییر حالت و همچنین نمای ساختمان ها می شود. حتی بر اساس آداب و رسوم هر ساله در خانه تکانی ها بازسازی منزل توسط افراد انجام می شود.
بازسازی منازل می تواند خیلی جزئی و یا خیلی جدی و ضروری باشد. که هر کدام از این ها براساس اصولی خاص صورت می گیرند.
بازسازی ساختمان
مراحل بازسازی ساختمان
قبل از شروع هر کاری سعی نمایید که با گرفتن مشورت از افراد کاردان اولین قدمتان را بردارید. حال این کار بازسازی ساختمان باشد یا هر کار دیگری.
جهت بازسازی منازل کلنگی و بازسازی منازل مسکونی، در اولین گام به سراغ یک شرکت بازسازی ساختمان با در دست داشتن اطلاعات کامل از ساختمان تان بروید.
قبل از انجام این کار می بایست از تصمیمی که گرفته اید کاملا مطمئن باشید ، زیرا که امکان دارد این کار برای شما به صرفه نباشد و میزان فرسودگی ساختمان شما به حدی باشد که خطراتی به همراه داشته باشد. پس با این اوصاف بازسازی گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود.
در صورت اطمینان از تصمیمتان می توانید جهت گرفتن مشاوره و پیش بردن بازسازی و نوسازی ساختمان تان اقدام نمایید.
بعد از مراجعه به افراد کاردان ، این نیاز مشتری است که فعالیت و کار آن ها را معین کند. زیرا که مشتری بر طبق نیاز خود ، در آشپزخانه و یا اتاق ها درخواست انجام تغییرات را می دهد.
نوع مصالح استفاده شده و همچنین انتخاب آن ها در گام های بعدی ، نکته بسیار مهمی می باشد. امروزه سقف های کاذب نمای بسیار زیبایی را به منزل شما می دهد. پس حتما در زیباسازی از آن ها استفاده نمایید.
نورپردازی ، کف سازی ، رنگ آمیزی دیوارها و سقف ها ، اجرای صحیح پوشش دیوارها ، قرنیز دیوارها، دکوراسیون داخلی ساختمان و … جز مواردی می باشند که باید در بازسازی منازل فرسوده و همچنین آپارتمان قدیمی به آن ها توجه نمود.
بازسازی منازل قدیمی
در بازسازی منزل قدیمی ، مراحل ذیل را به ترتیب انجام دهید
1- لیست خواسته هایتان از یک ساختمان بازسازی شده:
تمامی خواسته های خود را از یک منزل جدید ، از جز به کل به طور کامل یادداشت کنید. مدتی صبر نمایید تا تمامی اعضای خانواده با نظراتشان این لیست را کامل کنند و در نهایت منزل بازسازی شده تان را با رضایت کامل تحویل بگیرید.
2- مشاهده عکس و تحقیق در خصوص بازسازی منزل:
برای هر کدام از خواسته هایی که در لیست ذکر نموده اید را در اینترنت جستجو نمایید و نمونه های مختلفی را مشاهده کنید. به این صورت می توانید نزدیک ترین موارد موجود را به خواسته هایتان پیدا نمایید.
3- گرفتن مشاوره از دفاتر معماری:
هر کاری را باید به کاردانش سپرد. جهت انجام این کار به یک دفتر معماری مراجعه نمایید و خواسته هایتان را در اختیار آن ها قرار دهید تا با یک طرح پیشنهادی فوق العاده ، استارت کار بازسازی زده شود.
4- تخریب به طور مهندسی:
منازل قدیمی در بازسازی نیازمند تخریب می باشند ، که این تخریب حتما می بایست توسط گروه مهندسین انجام شود. زیرا که امکان دارد خطراتی را به همراه داشته باشد.
5- مرحله ساخت:
بعد از تخریب ، اضافه نمودن بعضی از دیوارها و کفپوش ها یا رفع کهنگی ها در ساخت منزل جدید صورت می گیرد.
6- مرحله تکمیلی:
در این مرحله تمامی موارد همانند: لوله کشی ، برق کشی ، رنگ نمودن دیوارها ، تنظیم وسایل گرمایشی و سرمایشی ، نورپردازی و… انجام می شود.
7- بازسازی داخلی:
بازسازی داخلی منازل قدیمی شامل چیدمان وسایل و تمیز نمودن محیط ساختمان بازسازی شده می باشد.
با طی کردن این مراحل در بازسازی ساختمان قدیمی ، شما بعد از مدت کوتاهی با خیالی آسوده ، صاحب منزلی بدون فرسودگی و با ظاهری زیبا خواهید شد.
نکاتی در خصوص بازسازی منازل قدیمی
در بازسازی هرگونه از منازل و ساختمان ها نیاز به طی نمودن مراحلی می باشد که در بازسازی ساختمان قدیمی باید این مراحل را با حساسیت و دقت بیشتری طی نمود.
این که محیط منزل تان برایتان یکنواخت شده باشد ، با فرسوده شدن منزل کاملا متفاوت می باشد. زیرا که هر کدام از این موارد نوع خاصی از بازسازی را می طلبند و در واقع هزینه بازسازی منازلی که مورد بازسازی قرار می گیرند نیز متفاوت خواهد بود.
بازسازی منازل قدیمی
انواع بازسازی ساختمان
بازسازی ساختاری: به طور کلی در این نوع بازسازی سعی می شود که با توجه به نظرات صاحب ملک ، نوع ساختار محیط و یا کاربری آن تغییراتی داشته باشد. به طور مثال موارد ذیل در بازسازی ساختاری انجام می شود:
- طراحی دوباره نقشه و زیاد نمودن فضای محیط
- ساخت و یا بازسازی قسمت زیرزمین برای منزل
- بازسازی و نوسازی برای تجهیزات و اتصالات منزل
اصلاح بازسازی: در واقع در این نوع بازسازی فقط اجزای محیط تغییر خواهد نمود. به طور مثال در مورد این نوع بازسازی می توان به نمونه های ذیل اشاره کرد:
- ایجاد و یا برداشتن دیوار
- تغییر کفپوش محیط
- تغییر ظاهر محیط بدون تغییر ساختار با تعویض مصالح
- کناف ، رابیتس و …
- افزودن لوستر ، چراغ آویز و …
هزینه بازسازی ساختمان
تعمیرات و همچنین بازسازی ساختمان هزینه هایی را نیز در بر خواهد داشت. حال اینکه بازسازی آپارتمان قدیمی باشد یا منازل مسکونی.
هزینه بازسازی آپارتمان با قیمت بازسازی منازل مسکونی تفاوت چندانی نخواهد داشت و تمامی این ها بستگی به نوع نیاز شما و میزان فرسودگی و خرابی های به بار آمده دارد.
هزینه بازسازی ساختمان
عوامل موثر در هزینه بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان تغییری می باشد که می تواند ارزش ریالی خانه را افزایش داده و کیفیت زندگی روزمره ساکنان آن را بهبود ببخشد.
سالانه افراد زیادی اقدام به بازسازی فضای محل سکونت خود می کنند. شاید یکی از رایج ترین بازسازی ها ، بازسازی و طراحی مجدد آشپزخانه ها همانند باز نمودن آن ها یا تغییر کاشی و کابینت باشد.
البته توجه داشته باشید که در بازسازی ساختمان گاهی فقط نوسازی قسمت هایی از منزل و بدون اتفاق افتادن تغییرات مهم انجام خواهد شد. کارهای جزیی تر هم در پروژه های بازسازی منزل به چشم می خورند. کارهایی همانند:
- کاغذ دیواری
- کاشی و سرامیک کف
- گچ کاری
- پارکت
- کناف
- سقف کاذب
عوامل موثر در بازسازی ساختمان
قیمت بازسازی منزل بر اساس مترمربع
قیمت بازسازی منزل بر اساس مترمربع با گستره بزرگی روبرو می باشد. زیرا که میزان تغییرات ، متریال استفاده شده ، کیفیت و سطح کار در این مورد بسیار موثر خواهد بود.
در برخی اوقات تغییرات آنقدر زیاد است که متخصصین حرفه های مختلف مانند بنا ، نجار ، برقکار ، تاسیساتی و نقاش به کار گرفته می شوند. طبیعتا محله و اینکه در کدامیک از مناطق تهران یا شهرستان باشید در قیمت گذاری پیمانکاران و متخصصین تاثیرگذار خواهد بود.
هزینه بازسازی آشپزخانه
آشپزخانه جز رایج ترین مکان هایی می باشد که در پروژه های خانگی بازسازی می شوند. برداشتن دیوار آشپزخانه های قدیمی و تبدیل فضای بسته به فضای باز پیشخوان دار ، تعویض کاشی ، سرامیک ، سینک ، شیرآلات ظرفشویی و همچنین طراحی و ساخت کابینت از جمله خدماتی می باشد که در بازسازی آشپزخانه انجام می شود و در هزینه آن نیز تاثیر خواهد داشت.
هزینه بازسازی سرویس بهداشتی
برخی اوقات هزینه های تعمیرات مواردی مانند رفع نم و رطوبت یا ترکیدگی و نصب لوله ، با سرشکن شدن بر روی موارد کلی تری مانند نصب کاشی و سرامیک موجب می گردد تا بسیاری از مشتریان تصمیم به تغییرات بزرگتری بگیرند. تعویض لوازم بهداشتی ، شیرآلات ، کاشی و سرامیک و یا بازسازی قیرگونی و عایق رطوبتی از جمله این موارد خواهند بود.
بازسازی سرویس بهداشتی
بازسازی فضاهای دیگر ساختمان
به دو مورد بالا می توان دیگر فضاهای منزل را هم اضافه نمود و بازسازی را به صورت کامل انجام داد. در این صورت معمولا نیاز به نقاشی ساختمان ، تغییر نوع کفپوش و همچنین نصب آن هم وجود دارد. در ضمن برداشتن و جابجا نمودن دیوارهای حایل و نه حامل چون معمولا منجر به تغییرات مثبت در فضای خانه می شوند بسیار پرطرفدار می باشند.
هزینه بازسازی در فصل های کاری
برخی از کارهای مرتبط با بازسازی ساختمان و بنایی در فصول مختلف سال انجام می شود که فصل خاص بر قیمت آن تاثیر خواهد داشت.
یکی از این موارد عایق بندی و قیرگونی است که به طور مثال در فصل های بارانی به علت مشغله بیشتر متخصصان ممکن است پیدا نمودن یک متخصص کاربلد به زمان بیشتری نیاز داشته باشد و هزینه بیشتری هم نسبت به فصل دیگری مثل تابستان طلب کند. نقاشی ساختمان هم که در این دسته بندی قرارمی گیرد در روزهای پایانی سال گران تر و شاید با زحمت بیشتر انجام شود.
هزینه بازسازی ساختمان
هزینه نیروهای مورد نیاز
برخی اوقات پیمانکار هزینه نیروهای کار را به صورت روزمزد در قیمت گذاری اعمال کرده و به همراه دیگر موارد مورد نیاز به صورت تفکیک شده قیمت گذاری می نماید. مدل دیگر که در اغلب موارد به صرفه تر است قیمت گذاری بصورت کلی و پروژه ای خواهد بود.
چرا ساختمان ها به بازسازی و نوسازی نیاز دارند
در واقع بازسازی و نوسازی ساختمان دیر یا زود باید برای اکثر منازل به ویژه بازسازی منازل قدیمی انجام شود. برای پاسخ به این پرسش می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
با توجه به بافت های قدیمی و به کارگیری از مواد غیراستاندارد در بیشتر منازل قدیمی ، جهت حفظ ایمنی باید بازسازی منازل قدیمی انجام شود.
یکی دیگر از دلایل نیاز ما به بازسازی ، تغییر ساختار و همچنین بنای ساختمان خواهد بود.
تغییر کاربری محیط نیز از عوامل بازسازی می باشد. به طور مثال برای منازل قدیمی با بازسازی داخلی می توان کاربری قسمت های مختلف منزل را تغییر داد.
تغییر در ظاهر یکنواخت ساختمان ها
تمام شدن عمر مفید مصالح ساختمانی و جایگزینی با مواد و مصالح جدید و با کیفیت
رفع خسارت های احتمالی ناشی از حوادث طبیعی همانند زلزله یا خسارات ناشی از حیوانات مانند خوردگی چوب ها توسط موریانه و …
در ایران بسیاری از منازل به دلیل ضعف در اجرا و همچنین ساخت ساختمان ها ، بعد از گذشت سی سال از پنجاه سال استاندارد ، نیاز به بازسازی دارند.
بازسازی ساختمان
کاربرد بازسازی ساختمان
در واقع هزینه بازسازی ساختمان یا بازسازی آپارتمان روندی می باشد که در آن منزل یا آپارتمان دستخوش تغییراتی ساختاری می شود. که این تغییرات باعث ایجاد مزایایی خواهد شد و در ادامه به آن ها می پردازیم:
1- ارزش منزل از نظر قیمتی که دارد ، افزایش پیدا می نماید.
2- کیفیت زندگی ساکنان آن افزایش پیدا می کند.
3- سازه های قدیمی و فرسوده از بین می رود.
4- فضای منزل بهبود می بخشد.
5- فضای خانه را زیباتر و بزرگتر می نماید.
6- تغییر سبک یک محیط به سبک دیگری.
توجه به این نکته ضروری می باشد که بازسازی ساختمان های قدیمی شامل بازسازی بخش های متفاوتی همانند آشپزخانه ها ، اتاق خواب ، سرویس های بهداشتی و… می شود که برای هر قسمت باید با توجه به نیاز مشتری و همچنین ابعاد محیط ، پلن و طراحی خاصی در نظر گرفته شود.
Leave A Comment