انواع نورپردازی
نورپردازی داخلی 3 نوع متفاوت دارد:
1. نورپردازی کلی
2. روشنایی محیط کار
3. نور تاکیدی (متمرکز)
در ادامه به معرفی کامل این نوع از نورپردازیها میپردازیم و کاربرد هر کدام را به تفصیل بیان میکنیم.
1. نورپردازی کلی
نورپردازی غیر مستقیم است که چشم را نمیزند و از دیوارهها و سقف میتابد تا نور آرامش بخشی در پسزمینه خلق کند. نورپردازی کلی باید به همهجا یکسان بتابد، یعنی نباید نقاطی از اتاق بیش از حد بدرخشد و نقاطی در سایه فرو رود. منابع روشنایی کلی مانند چراغهای توکار و چراغهای ریلدار باید متناسب و منعطف با نیاز فضا تعبیه شود. برای نمونه میتوانید با نصب کلید دیمر به سادگی اتاق ناهارخوری را برای مهمانیها لذتبخشتر کنید. اهمیت نورپردازی در دکوراسیون منزل بر هیچکس پوشیده نیست و امری ضروری و مهم محسوب میشود.
2. نورپردازی محیط کار
نوری که برای فعالیتهای ویژه مانند نوشتن، خواندن، آشپزی، کار با کامپیوتر، آرایش و سرگرمی لازم است. این روشنایی مخصوص محیط کار است، سایه نمیاندازد و چشم را خسته نمیکند. از وسایلی مانند چراغ مطالعه، چراغ پاتختی یا چراغهای ویژه میز آشپزخانه تامین میشود.
3. نور تاکیدی
این نور فقط جنبه تزینی دارد و در طراحی خلاق از منابع نوری مختلف از جمله چراغهای پایهدار بالاتاب، چراغهای دیواری و چراغهای لکهافکن (دارای منبع نور بزرگتر از نور نقطهای) استفاده میشود. این روشنایی را برای تاکید بر وجوه جذاب اتاق از جمله آثار هنری، مجموعههای نفیس، نقشونگارها یا عناصر و آرایههای معماری به کار میگیرند. بنابراین، قبل از آنکه به چراغهای گران قیمت روی آورید، تنظیم نور اتاقهایتان را با چراغهای نسبتا ارزانی که به لبه میز وصل میشوند و لامپهای رنگی با واتهای مختلف بررسی کنید. نورپردازی اتاق خواب یکی از نورپردازیهای مهم و حساس در خانه به حساب میآید.
مرجع معماری و دکوراسیون داخلی در جنوب کشور با بهرهگیری از دانش و تخصص معماران و طراحان حرفهای در روشهای نورپردازی و نور مخفی در ساختمان تلاش در ارائه بهترین خدمات در نورپردازی در طراحی داخلی را به شما عزیزان دارد.
Leave A Comment